Invisalign beugel kosten

Wat ga ik hiervoor betalen en wordt het vergoed?

Prijzen

Je zou kunnen denken dat deze state-of-the-art beugels veel meer kosten dan de slotjesbeugel. Niets is minder waar.  Vooral de techniekkosten (wat je betaalt voor de beugels zelf) zijn bepalend.

Wat voor jou veel voordeel biedt, is dat Felix & Bellus een volledig toegewijde aligner-only praktijk is. Hierdoor hebben wij binnen Invisalign® de hoogste  status van ’Diamond behandelaar’, waardoor je maar liefst 46% korting krijgt op de techniekkosten. Hierdoor bespaar jij, als patiënt, veel kosten op de totale behandeling.

Daarnaast scheelt het ook dat je slechts 1 keer in de 8 weken voor controle hoeft te komen. Hierdoor kunnen wij de behandeling aanbieden voor tarieven die gelijk of zelfs lager liggen dan een slotjesbeugel. Wij vinden dat een behandeling met aligners voor iedereen bereikbaar moet zijn. 

Wij zijn transparant over de kosten.
De kosten van een volledige intake bedragen € 297. Deze prijs is inclusief 3D scan, röntgenfoto’s, lichtfoto’s en digitaal behandelplan. Bij het intake consult betaal je daarvan slechts € 84. De prijs van de behandeling zelf ligt tussen de € 2.500 en € 3.100. Mocht een complexere behandeling noodzakelijk zijn, dan kunnen de geschatte kosten tot € 600 hoger zijn.

Wij zorgen voor een tandheelkundig verantwoord eindresultaat. De prijs is inclusief techniekkosten, periodieke controles, plaatsen en verwijderen van de attachments en nachtbeugels waarmee je je resultaat behoudt.

Vergoedingen

Bovenstaande kosten zijn, zoals gezegd, niet hoog voor een vernieuwd en gezond stralend gebit maar nog steeds best fors. Dat snappen wij goed. Het is echter wel zo dat, zowel bij tieners als volwassenen, een deel van de kosten vergoed kunnen worden door de verzekeraar.

Wij bieden je ook de mogelijkheid in termijnen te betalen. Dit kan bij rekeningen vanaf €50,-. Informeer gerust naar de voorwaarden, we leggen het graag uit. 

Een vergoeding voor orthodontie vanaf 18 jaar wordt veelal uitgekeerd vanuit een, vaak uitgebreider, aanvullend pakket. Vanuit de basisverzekering wordt er meestal niet standaard uitgekeerd. De criteria die zorgverzekeraars daarvoor hanteren zijn namelijk best streng.

Als je kiest voor een aanvullend pakket, let hierbij dan goed op;

  • De maximale vergoeding;
  • Wat er wel of niet wordt vergoed door de verzekeraar;
  • Een eventuele eigen bijdrage;
  • De aanvullende voorwaarden van de verzekering;
  • De eventuele wachttijd;
  • Percentage van de vergoeding;
  • De maandelijkse premie