Orthodontie zonder wachttijd bij Felix & Bellus

Op het moment dat jij hebt besloten om naar een orthodontist te gaan, wil je niet nog maanden wachten om aan de beurt te zijn. Toch is orthodontie zonder wachttijd momenteel schaars. Gelukkig is dit bij ons niet het geval. Je kunt binnen twee weken terecht voor een intake en als jij hebt besloten om ervoor te gaan, kunnen we snel van start.

Orthodontieverzekering zonder wachttijd

Een orthodontieverzekering zonder wachttijd is echter een heel ander verhaal. Een vergoeding voor orthodontie bij verzekeraars gaat meestal gepaard met een wachttijd. Dit wil zeggen dat je bijvoorbeeld eerst een jaar aanvullend verzekerd moet zijn voor orthodontie voordat je recht hebt op vergoeding.

Er zijn ook zorgverzekeraars waar ze geen wachttijd hanteren voor het vergoeden van orthodontie. De verzekeraars waar wel een wachttijd wordt gehanteerd zijn echter vaak uiteindelijk financieel interessanter.

Voorbeeld:

– Je zoon van 10 heeft over een jaar een beugel nodig.
– Je sluit een aanvullende verzekering af bij een verzekeraar waar een wachttijd geldt van een jaar. Je sluit deze verzekering af voor 2023 en deze kost 50 euro per maand.
– In 2023 mag er nog geen gebruik gemaakt worden van deze aanvullende verzekering.
– Je betaalt dit jaar wel de aanvullende premie van in totaal 600 euro.
– In 2024 mogen de kosten voor orthodontie gedeclareerd worden tot eenmalig 3000 euro.

Let op: dit is een voorbeeld, de voorwaarden verschillen per verzekeraar.

Wordt bij jouw verzekeraar orthodontie zonder wachttijd vergoed? En wil je snel van start? Vul het terugbelverzoek in aan de zijkant van deze pagina en wij nemen snel contact met je op.

Orthodontie zonder wachttijd voor jouw kind?

Bij ons zijn er geen wachttijden én Invisalign wordt in bijna alle gevallen vergoed door verzekeraars bij kinderen onder de 18 jaar. Aligners zijn namelijk super geschikt voor het rechtzetten van het gebit van jouw kinderen. Er zitten veel voordelen aan het kiezen voor aligners in plaats van een slotjesbeugel voor je kind.

Een slotjesbeugel moet je vaak langer dragen dan aligners en je bent beperkt in wat je wel en niet mag eten en drinken. Zo moet je bij een slotjesbeugel oppassen bij het eten van harde dingen. Er wordt aangeraden om een hard broodje of een appel eerst in stukken te snijden voordat je het gaat eten. Harde etenswaren zoals nootjes en zuurtjes worden volledig afgeraden bij een slotjesbeugel. Daarnaast mag je met een slotjesbeugel geen koolzuurhoudende dranken met veel suiker drinken. Dit zijn best wel wat beperkingen voor jouw puberende zoon of dochter.

Doordat je een aligner gewoon uit kunt doen, kun je je gebit goed schoon houden. Je kunt namelijk je tanden gewoon goed poetsen. Ook dit is bij een slotjesbeugel wat lastiger, wat niet bijdraagt aan een goede mondgezondheid. En zo kunnen we nog wel even doorgaan over de voordelen van een aligner ten opzichte van een slotjesbeugel.

Wil jij graag weten wat de beste optie is voor jouw kind? Kom eens vrijblijvend langs voor een gesprek. De koffie staat klaar en we vertellen je heel graag meer over aligners. Wanneer wij denken dat een slotjesbeugel toch meer geschikt is voor het gebit van jouw zoon of dochter, zullen wij hier altijd eerlijk over zijn. De gezondheid van het gebit staat bij ons altijd voorop.

Worden aligners ook vergoed?

Als je het jezelf ondertussen afvraagt: ook onze beugels worden vergoed! Check wel eerst altijd goed de voorwaarden van de verzekeraar. Je hebt dus orthodontieverzekeringen zonder wachttijd of mét wachttijd. Wij denken graag met je mee welke verzekering voor jou het meest geschikt is.

Orthodontie zonder wachttijd? Bell us 😉

Let’s align! Wij zijn er klaar voor, jij ook? Vul aan de zijkant van deze pagina het terugbelverzoekformulier in en wij nemen contact met je op. Liever bellen of mailen? Mail naar info@felixenbellus.nl, bel of whatsapp naar +31 643536236.

Heb je vragen?

Bel ons direct of laat hier je naam en telefoonnummer achteren wij bellen je zo snel mogelijk terug.

Deze mensen gingen je voor

5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
Vorige
Volgende

Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!

Let’s straighten it out babe

Heb je vragen of wil je een afspraak maken voor een kosteloos informatiegesprek? Bel ons direct of laat hier je naam en telefoonnummer achteren wij bellen je zo snel mogelijk terug.

Bel me terug

Heb je vragen of wil je een afspraak maken voor een kosteloos informatiegesprek? Bel ons direct of laat hier je naam en telefoonnummer achter en wij bellen je zo snel mogelijk terug.