De ‘Invisalign nadelen’: Wij ontkrachten ze!

Aligners zijn voor veel mensen nog een vrij nieuw en onbekend product. En bij nieuwe producten wil iedereen natuurlijk reviews lezen. Mensen gaan niet alleen op zoek naar de voordelen maar uiteraard ook naar de Invisalign nadelen. Begrijpelijk! Dat zouden wij ook doen. Eerlijk en transparant zijn staat bij ons voorop dus waarom geen blog schrijven over Invisalign nadelen? At your service!

Welke Invisalign nadelen kom je online tegen?

Omdat wij zo enthousiast zijn over ons product en natuurlijk geen nadelen zouden kunnen bedenken zijn we gaan Googlen op ‘Invisalign nadelen’. Het volgende kwamen we tegen.

Invisalign nadelen:

 1. ‘De kosten zijn meestal hoger dan bij een slotjesbeugel’
  Dit is niet altijd het geval. Bij ons heb je namelijk minder controlemomenten dan wanneer je gaat voor een slotjesbeugel. Wil je meer weten over Invisalign kosten? Lees onze blog: Invisalign kosten: feiten en fabels.
 2. ‘Niet alle behandelingen kunnen worden uitgevoerd met Invisalign’
  Dat klopt. Bij extreme afwijkingen is het niet altijd mogelijk om het gebit te verbeteren met een Invisalign beugel. Dit is echter alleen bij een kleine groep het geval. Dus wil jij graag weten of het mogelijk is om met aligners jouw gebit weer mooi recht te krijgen? Neem contact met ons op en maak een vrijblijvende afspraak. Samen gaan we kijken welke behandeling het beste bij je past. Hier zullen we altijd eerlijk over zijn. De gezondheid van jouw gebit staat voorop.  
 3. ‘Het vergt veel discipline om de hoesjes 22 uur per dag te dragen’
  De verantwoordelijkheid ligt inderdaad bij jezelf. Maar is dit een Invisalign nadeel? Wij vinden van niet. Het is juist heel fijn dat je de beugel uit kunt doen wanneer je je tanden gaat poetsen. Ook tijdens het eten is het prettig dat je je beugel uit kunt doen. Daarnaast draagt de beugel super comfortabel waardoor het helemaal geen opgave is om deze voor langere tijd te dragen. De Invisalign beugel wordt zelfs bijna altijd als comfortabeler ervaren dan een slotjesbeugel. Een slotjesbeugel kan namelijk in de wangen en lippen prikken. 
 4. ‘Als je de beugel in hebt, mag je alleen water drinken’
  Niet waar. Je mag alles drinken wanneer je een aligner draagt. We raden je wel aan om uit te kijken met drankjes waarin veel kleurstoffen zitten. Het is juist een voordeel dat je met aligners vrijwel alles kunt blijven eten en drinken. Uiteraard moet je de beugel wel even uitdoen tijdens het eten. Bij een slotjesbeugel moet je wel veel rekening houden met wat je eet. Je kunt bijvoorbeeld beter geen harde dingen eten en het wordt afgeraden om koolzuurhoudende dranken met veel suiker te drinken.

Al met al vallen de Invisalign nadelen volgens ons dus wel mee en we willen graag de voordelen voor je op een rijtje zetten.

Voordelen van Invisalign

De Invisalign nadelen hebben we achter de rug. We vertellen jullie nu over de voordelen van Invisalign. En dat zijn er veel! Check it out:

 • Je kunt alles blijven eten en drinken
 • Je ziet de beugel bijna niet 
 • Aligners dragen comfortabel
 • Je hoeft minder vaak naar de praktijk voor een controle ten opzichte van de behandeling met een slotjesbeugel
 • Aligners worden ook vergoed door de zorgverzekeraar. Lees alle ins & outs hierover in onze blog: ‘Wordt een beugel vergoed?’.
 • Je kunt je tanden nog steeds goed poetsen en flossen. Een aligner is dus veel hygiënischer dan een slotjesbeugel.
 • De behandeling met Invisalign is doorgaans sneller dan een behandeling met een slotjesbeugel.

Wellicht zien we iets over het hoofd en heb jij nog een andere vraag over nadelen van Invisalign. Wij staan open voor alle vragen! Wist je dat je ons zelfs kunt appen met een vraag? Whatsapp naar: +31 643536236.

Let’s straighten it out babe!

De Invisalign nadelen vallen dus wel mee zoals je in deze blog hebt kunnen lezen. Hebben wij je kunnen overtuigen? Neem contact met ons op en voel je welkom in onze praktijk in Eindhoven. Tijdens ons eerste gesprek leggen we je alles uit over Invisalign en de totale behandeling. De gesprekken zijn vrijblijvend dus je zit nergens aan vast. Je kunt mailen naar info@felixenbellus.nl of bellen naar +31 643536236.

Heb je vragen?

Bel ons direct of laat hier je naam en telefoonnummer achteren wij bellen je zo snel mogelijk terug.

Deze mensen gingen je voor

5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
Vorige
Volgende

Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!

Let’s straighten it out babe

Heb je vragen of wil je een afspraak maken voor een kosteloos informatiegesprek? Bel ons direct of laat hier je naam en telefoonnummer achteren wij bellen je zo snel mogelijk terug.

Bel me terug

Heb je vragen of wil je een afspraak maken voor een kosteloos informatiegesprek? Bel ons direct of laat hier je naam en telefoonnummer achter en wij bellen je zo snel mogelijk terug.