BEOORDEELD MET EEN 4.9/5.0

Wordt een beugel vergoed?

Nu hoop je natuurlijk dat we hier meteen een antwoord voor je op hebben, maar niets is minder waar. Of jouw beugel wordt vergoed hangt volledig af van het type zorgverzekering dat je hebt afgesloten. Is het altijd slim om hier een verzekering voor af te sluiten? Niet in alle gevallen. In deze blog leggen wij het je uit.

Beugelvergoeding tot 18 jaar

Tegenwoordig is de kans groot dat je zoon of dochter een orthodontistische behandeling moet ondergaan. In Nederland krijgt ongeveer 45% van de jongeren een beugel. Het is daarom aan te raden om je kind hiervoor te verzekeren. Er zijn veel zorgverzekeringen die een beugel vergoeden tot 18 jaar. Vaak gebeurt dit niet vanuit de basisverzekering maar moet je hier een aanvullende verzekering voor afsluiten. Houd bij het afsluiten van een aanvullende verzekering voor beugelvergoeding rekening met de volgende punten:

  • De premie
  • Maximale vergoeding
  • Vergoedingspercentage
  • Wat er precies wordt vergoed
  • Aanvullende voorwaarden (bijvoorbeeld wachttijden)

Let op! Soms staat erbij vermeld dat de vergoeding eenmalig geldt. Dit wil zeggen voor de gehele verzekeringsduur. Dus dan krijg je niet ieder jaar opnieuw dezelfde beugelvergoeding.

Er zijn verschillende websites waar je zorgverzekeringen kunt vergelijken. Hierdoor kun je voor een zorgverzekeraar kiezen met een beugelvergoeding die bij jouw situatie of die van je kind past. Wil je meer weten over hoe het werkt met wachttijden bij zorgverzekeraars? Lees dan onze blog over orthodontie zonder wachttijd.

Beugelvergoeding volwassenen

Een beugelvergoeding voor volwassenen krijg je nooit vanuit een basisverzekering. Wel kun je je voor orthodontie aanvullend verzekeren. Wij adviseren om van te voren goed uit te zoeken wat de kosten gaan zijn voor jouw orthodontietraject. Op basis daarvan kun je dan een besluit nemen of het zinvol is om je te verzekeren voor een beugelvergoeding. In veel gevallen is het namelijk goedkoper om de kosten van de beugel zelf te betalen.

Wanneer je ervoor kiest om bij ons een beugel te nemen, weet je altijd van te voren wat de kosten gaan zijn. Geen gekke verrassingen achteraf maar juist transparant vooraf. Ben jij benieuwd wat de kosten zullen zijn wanneer je bij ons een beugel neemt? Vul het terugbelverzoek in op onze website en wij bellen je zo snel mogelijk terug voor het maken van een afspraak. Dit is uiteraard een vrijblijvende afspraak.

Heb jij nog meer vragen over de vergoeding van een beugel?

Neem contact met ons op! Wij denken graag met je mee en geven je altijd een eerlijk advies. Voel je welkom in onze praktijk in Eindhoven. Mail naar info@felixenbellus.nl, bel of whatsapp naar +31 643536236.

Heb je vragen?

Bel ons direct of laat hier je naam en telefoonnummer achteren wij bellen je zo snel mogelijk terug.

Deze mensen gingen je voor

5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
Vorige
Volgende
Merit Koenders
Merit Koenders
2024-04-30
Naast dat ze de super fijne vernieuwde opvolger van de blok/ en plaatjesbeugel bieden kan ik zeggen: Wat een fijne en verfrissende praktijk! Iedere medewerker die wij hebben meegemaakt is vriendelijk, duidelijk in de uitleg, transparant en vooral heel fijn met kids! Absolute aanrader!
Nien
Nien
2024-04-29
Heel erg blij dat ik de stap heb gezet! Toen ik vrolijk vertelde dat de beugel er uit was, zeiden sommige zelfs dat zij niet wisten dat ik (bijna één jaar) een beugel had. Het valt helemaal niet op. Super fijne, kundige en lieve behandelaren. Een aanrader!
Immi O
Immi O
2024-04-25
Heel lang een traditionele beugel gehad maar ik had nog steeds een open beet. Jarenlang ontevreden met mijn gebit. Vorige jaar de keuze gemaakt voor invisalign en ik kan niet meer stoppen met lachen! Mijn tanden hebben nog nooit zo recht gestaan. En dat met de hulp het beste en fijnste team die ik ooit heb gehad bij een ortho. Twijfel je over een beugel? Ga naar Felix en Bellus, niet alleen word je eerlijk geadviseerd en geholpen. Elk bezoek ga je met een glimlach weg. Ik ben jullie enorm dankbaar!
Linda Tran
Linda Tran
2024-04-23
Superfijn geholpen met een invisalign beugel. Erg begripvol en lief naar mijn persoonlijke maar ook privé situatie. En het resultaat van mijn gebit is top! Aanrader!
Willemijn
Willemijn
2024-04-21
Zeer tevreden over het resultaat en de duidelijke planning, je krijgt in een 3D animatie al een goed beeld van hoe het er uit komt te zien. Ook de deskundigheid bij de controles gaf veel vertrouwen. Het traject is op het einde nog iets verlengd op mijn verzoek en daar werd heel fijn in mee gedacht!
Rens
Rens
2024-04-19
Ik kan Felix & Bellus alleen maar aanraden. Aardige en persoonlijke mensen. Ook heb ik snel en pijnloos een goed resultaat gekregen! Bedankt.
Ayşe Betül Ebren
Ayşe Betül Ebren
2024-03-16
I had my treatment with F&B and I'm glad I did. They are so friendly and helpful. Their location is just in the center and it's very hygienic.
Jean Sebastian Leite
Jean Sebastian Leite
2024-03-10
Great atmosphere and extremely professional and diligent work. I needed an extension of my treatment and they never gave up on me. Super happy with the outcome!
Margot
Margot
2024-03-04
Ik raad deze aligner specialist 100% aan. Momenteel ongeveer halverwege mijn traject en de resultaten zijn nu al boven mijn verwachtingen. Personeel is erg vriendelijk en professioneel. En invisalign zelf is een super mooi systeem, het heeft zeker mijn voorkeur boven traditionele beugels. Het is minder opvallend, makkelijker schoon te maken en je kunt tijdens het traject je voortgang goed zien!

Let’s straighten it out babe

Heb je vragen of wil je een afspraak maken voor een kosteloos informatiegesprek? Bel ons direct of laat hier je naam en telefoonnummer achteren wij bellen je zo snel mogelijk terug.

Bel me terug

Heb je vragen of wil je een afspraak maken voor een kosteloos informatiegesprek? Bel ons direct of laat hier je naam en telefoonnummer achter en wij bellen je zo snel mogelijk terug.