BEOORDEELD MET EEN 4.9/5.0

Wil je je Invisalign beugel schoonmaken? Easy!

De Invisalign beugel draag je heel wat uurtjes op een dag. Minimaal 22 uur per dag om precies te zijn. Daarom is het belangrijk dat je de beugel goed schoonmaakt. In deze blog vertellen je meer over het schoonmaken van je Invisalign.

Een Invisalign beugel schoonmaken heb je zo gedaan

Zoals de titel al zegt, je Invisalign beugel schoonmaken is een fluitje van een cent. Je kunt de aligners het beste reinigen met lauw water en een borsteltje. Bijvoorbeeld met een zachte tandenborstel. Doe dit op de momenten dat je je tanden poetst, zo vergeet je het zeker niet. Je kunt ook een gelpasta gebruiken om de aligners schoon te maken. Dat is lekker fris en zo poets je de bacteriën van je speeksel er ook uit. Let er wel op dat dit gelpasta is zonder schurende middelen.

Een groot voordeel van Invisalign is dat je de beugel makkelijk uit kan doen en je gebit gewoon schoon kunt maken. Bij een slotjesbeugel is het namelijk veel ingewikkelder om je gebit goed schoon te houden. Ga maar eens je tanden schoonmaken tussen de metalen blokjes, daar is geen beginnen aan. Met aligners komt de gezondheid van je gebit niet in het gedrang. Je doet de aligner gewoon uit en poetst je tanden. Ook het flossen tussen je tanden kun je gewoon blijven doen.

Je invisalign aligners schoonhouden doe je zo

Wanneer jij een aligner draagt, raden we je aan om je tanden na elke maaltijd te poetsen. Dit is geen vereiste maar wel een advies. Op deze manier houd je je beugel het beste schoon en blijven er geen etensresten achter tussen je tanden en de beugel.

Wil je af en toe je aligner een diepe reiniging geven? Dan zou je kunnen kiezen voor bruistabletten speciaal voor aligners. Daar vertellen we je in de praktijk graag meer over.

Een fris gebit met schone aligners van Felix & Bellus

We hopen je met deze blog wat meer duidelijkheid te kunnen geven over je Invisalign beugel schoonmaken. Heb je toch nog een vraag? Neem gerust contact op. Je kunt mailen naar info@felixenbellus.nl of bellen/appen naar +31 643536236.

Heb je vragen?

Bel ons direct of laat hier je naam en telefoonnummer achteren wij bellen je zo snel mogelijk terug.

Deze mensen gingen je voor

5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
Vorige
Volgende
Merit Koenders
Merit Koenders
2024-04-30
Naast dat ze de super fijne vernieuwde opvolger van de blok/ en plaatjesbeugel bieden kan ik zeggen: Wat een fijne en verfrissende praktijk! Iedere medewerker die wij hebben meegemaakt is vriendelijk, duidelijk in de uitleg, transparant en vooral heel fijn met kids! Absolute aanrader!
Nien
Nien
2024-04-29
Heel erg blij dat ik de stap heb gezet! Toen ik vrolijk vertelde dat de beugel er uit was, zeiden sommige zelfs dat zij niet wisten dat ik (bijna één jaar) een beugel had. Het valt helemaal niet op. Super fijne, kundige en lieve behandelaren. Een aanrader!
Immi O
Immi O
2024-04-25
Heel lang een traditionele beugel gehad maar ik had nog steeds een open beet. Jarenlang ontevreden met mijn gebit. Vorige jaar de keuze gemaakt voor invisalign en ik kan niet meer stoppen met lachen! Mijn tanden hebben nog nooit zo recht gestaan. En dat met de hulp het beste en fijnste team die ik ooit heb gehad bij een ortho. Twijfel je over een beugel? Ga naar Felix en Bellus, niet alleen word je eerlijk geadviseerd en geholpen. Elk bezoek ga je met een glimlach weg. Ik ben jullie enorm dankbaar!
Linda Tran
Linda Tran
2024-04-23
Superfijn geholpen met een invisalign beugel. Erg begripvol en lief naar mijn persoonlijke maar ook privé situatie. En het resultaat van mijn gebit is top! Aanrader!
Willemijn
Willemijn
2024-04-21
Zeer tevreden over het resultaat en de duidelijke planning, je krijgt in een 3D animatie al een goed beeld van hoe het er uit komt te zien. Ook de deskundigheid bij de controles gaf veel vertrouwen. Het traject is op het einde nog iets verlengd op mijn verzoek en daar werd heel fijn in mee gedacht!
Rens
Rens
2024-04-19
Ik kan Felix & Bellus alleen maar aanraden. Aardige en persoonlijke mensen. Ook heb ik snel en pijnloos een goed resultaat gekregen! Bedankt.
Ayşe Betül Ebren
Ayşe Betül Ebren
2024-03-16
I had my treatment with F&B and I'm glad I did. They are so friendly and helpful. Their location is just in the center and it's very hygienic.
Jean Sebastian Leite
Jean Sebastian Leite
2024-03-10
Great atmosphere and extremely professional and diligent work. I needed an extension of my treatment and they never gave up on me. Super happy with the outcome!
Margot
Margot
2024-03-04
Ik raad deze aligner specialist 100% aan. Momenteel ongeveer halverwege mijn traject en de resultaten zijn nu al boven mijn verwachtingen. Personeel is erg vriendelijk en professioneel. En invisalign zelf is een super mooi systeem, het heeft zeker mijn voorkeur boven traditionele beugels. Het is minder opvallend, makkelijker schoon te maken en je kunt tijdens het traject je voortgang goed zien!

Let’s straighten it out babe

Heb je vragen of wil je een afspraak maken voor een kosteloos informatiegesprek? Bel ons direct of laat hier je naam en telefoonnummer achteren wij bellen je zo snel mogelijk terug.

Bel me terug

Heb je vragen of wil je een afspraak maken voor een kosteloos informatiegesprek? Bel ons direct of laat hier je naam en telefoonnummer achter en wij bellen je zo snel mogelijk terug.