BEOORDEELD MET EEN 4.9/5.0

Wat mag je allemaal niet eten als je een beugel draagt?

Een beugel dragen klinkt voor de meeste mensen niet heel aantrekkelijk. Het zit ongemakkelijk, het poetst onhandig en je mag ook nog eens van alles niet eten. Gelukkig is dit alleen het geval met een traditionele blokjesbeugel en heb je van al deze ongemakken met aligners van Invisalign geen last. 

Wat mag je niet eten als je een blokjesbeugel draagt?

Als je een blokjesbeugel draagt, zijn er veel dingen die je niet mag eten. Je moet voorzichtig zijn met harde dingen zoals appels, wortels, nootjes, zuurtjes, harde broodjes etc. Kleverige dingen zoals winegums, dropjes en kauwgum zijn een echte no-go. En de restricties houden niet op bij eten. Ook koolzuurhoudende dranken en hele zoetje drankjes zijn slecht voor je beugel. Je moet sowieso erg zuinig zijn met snoep, koekjes en chocolade. Je mag nog maar maximaal één keer per dag zoetigheid eten. 

Wat mag je niet eten als je aligners gebruikt?

Deze vraag kunnen we lekker kort beantwoorden: niks. Er is niks wat je niet mag eten als je aligners draagt. Je doet de aligners namelijk uit als je iets eet. We raden je wel aan om je tanden te poetsen elke keer als je gegeten hebt, zodat je je aligners altijd over schone tanden heen schuift. Waar je wel een beetje mee moet oppassen als je aligners draagt, is drankjes met veel kleurstoffen, zoals rode wijn. Deze kunnen je transparante beugel verkleuren. We raden ook aan de aligners uit te doen als je zoete drankjes drinkt. 

Je moet je beugel minstens 20-22 uur per dag dragen. Probeer je aligners dus zo min mogelijk uit te doen om te eten en drinken op een dag. Het beste kun je gedurende de dag water drinken, daarvoor hoef je je beugel namelijk niet uit te doen. Bij het eten doe je je beugel uit en kun je lekker drinken wat je wil. 

Vragen?

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen over wat je wel en niet mag eten en drinken als je een transparante beugel van Invisalign draagt? Neem dan even contact met ons op. We beantwoorden je vragen graag. Je kan ons bereiken via e-mail (info@felixenbellus.nl), telefonisch en via Whatsapp (+31 (0)6 43 53 62 36). Let’s straighten it out babe!

Heb je vragen?

Bel ons direct of laat hier je naam en telefoonnummer achteren wij bellen je zo snel mogelijk terug.

Deze mensen gingen je voor

5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
Vorige
Volgende
Merit Koenders
Merit Koenders
2024-04-30
Naast dat ze de super fijne vernieuwde opvolger van de blok/ en plaatjesbeugel bieden kan ik zeggen: Wat een fijne en verfrissende praktijk! Iedere medewerker die wij hebben meegemaakt is vriendelijk, duidelijk in de uitleg, transparant en vooral heel fijn met kids! Absolute aanrader!
Nien
Nien
2024-04-29
Heel erg blij dat ik de stap heb gezet! Toen ik vrolijk vertelde dat de beugel er uit was, zeiden sommige zelfs dat zij niet wisten dat ik (bijna één jaar) een beugel had. Het valt helemaal niet op. Super fijne, kundige en lieve behandelaren. Een aanrader!
Immi O
Immi O
2024-04-25
Heel lang een traditionele beugel gehad maar ik had nog steeds een open beet. Jarenlang ontevreden met mijn gebit. Vorige jaar de keuze gemaakt voor invisalign en ik kan niet meer stoppen met lachen! Mijn tanden hebben nog nooit zo recht gestaan. En dat met de hulp het beste en fijnste team die ik ooit heb gehad bij een ortho. Twijfel je over een beugel? Ga naar Felix en Bellus, niet alleen word je eerlijk geadviseerd en geholpen. Elk bezoek ga je met een glimlach weg. Ik ben jullie enorm dankbaar!
Linda Tran
Linda Tran
2024-04-23
Superfijn geholpen met een invisalign beugel. Erg begripvol en lief naar mijn persoonlijke maar ook privé situatie. En het resultaat van mijn gebit is top! Aanrader!
Willemijn
Willemijn
2024-04-21
Zeer tevreden over het resultaat en de duidelijke planning, je krijgt in een 3D animatie al een goed beeld van hoe het er uit komt te zien. Ook de deskundigheid bij de controles gaf veel vertrouwen. Het traject is op het einde nog iets verlengd op mijn verzoek en daar werd heel fijn in mee gedacht!
Rens
Rens
2024-04-19
Ik kan Felix & Bellus alleen maar aanraden. Aardige en persoonlijke mensen. Ook heb ik snel en pijnloos een goed resultaat gekregen! Bedankt.
Ayşe Betül Ebren
Ayşe Betül Ebren
2024-03-16
I had my treatment with F&B and I'm glad I did. They are so friendly and helpful. Their location is just in the center and it's very hygienic.
Jean Sebastian Leite
Jean Sebastian Leite
2024-03-10
Great atmosphere and extremely professional and diligent work. I needed an extension of my treatment and they never gave up on me. Super happy with the outcome!
Margot
Margot
2024-03-04
Ik raad deze aligner specialist 100% aan. Momenteel ongeveer halverwege mijn traject en de resultaten zijn nu al boven mijn verwachtingen. Personeel is erg vriendelijk en professioneel. En invisalign zelf is een super mooi systeem, het heeft zeker mijn voorkeur boven traditionele beugels. Het is minder opvallend, makkelijker schoon te maken en je kunt tijdens het traject je voortgang goed zien!

Let’s straighten it out babe

Heb je vragen of wil je een afspraak maken voor een kosteloos informatiegesprek? Bel ons direct of laat hier je naam en telefoonnummer achteren wij bellen je zo snel mogelijk terug.

Bel me terug

Heb je vragen of wil je een afspraak maken voor een kosteloos informatiegesprek? Bel ons direct of laat hier je naam en telefoonnummer achter en wij bellen je zo snel mogelijk terug.