BEOORDEELD MET EEN 4.9/5.0

Wat is Invisalign? Wij leggen het je uit!

Aligners (transparante beugels) zijn in grote opkomst. De beugels zijn zo populair omdat je ze bijna niet ziet en doordat je ze strak over je tanden heen schuift draagt het super comfortabel. Voorheen werden ze voornamelijk gebruikt voor kleine verbeteringen van het gebit, tegenwoordig kunnen we met aligners bijna iedereen voorzien van een mooi, gezond en recht gebit. Aligners, Invisalign, transparante beugels, wat is het verschil? Invisalign is een merknaam voor aligners. Met de aligners van Invisalign ga je voor een hoogwaardig kwalitatief product. We vertellen je er snel meer over. 

Hoe gaat het in zijn werk?

Twijfel je of Invisalign wat voor jou is of heb je nog een aantal vragen? Bel ons of vul naast deze blog het terugbelverzoek in. We zullen je hier alvast vertellen hoe wij precies te werk gaan. 

Bij ons in de praktijk in Eindhoven ben je welkom voor een vrijblijvend oriënterend gesprek. We hebben het samen over jouw wensen en vertellen je meteen wat wel en niet mogelijk is. Met Invisalign kunnen we heel veel resultaten bereiken, maar jouw gezondheid gaat voor. Dus wanneer wij denken dat een andere behandeling beter bij jouw wensen en/of gebit past, zijn we hier altijd eerlijk over. 

Na het oriënterend gesprek volgt een 3D-scan. We maken een snelle en nauwkeurige scan van jouw gebit met een 3D-scanner. Binnen no-time zie je op het beeldscherm een 3D-scan van je gebit. Het programma kan zelfs al heel snel laten zien hoe je gebit eruit ziet ná de behandeling. Maar let op want wij zijn streng! Zoals we al eerder zeiden; jouw gezondheid staat voorop. Het is leuk dat het programma laat zien hoe het kan worden maar we gaan ook kijken of dit mogelijk is voor jouw gebit. We kijken hierbij naar de wortels van je tanden en kiezen, de ruimte achter je kiezen en je tandvlees. Ons doel: een recht én gezond gebit.

Na de intake maken we een begroting zodat je weet waar je aan toe bent. Deze begrotingen zijn all-in. Je hoeft dus niet bang te zijn voor kosten achteraf. Op basis van de 3D-scan en de beoordeling van je gebit, gaan onze opgeleide behandelaars een Invisalign behandelplan voor je samenstellen. 

Wanneer je een goed gevoel hebt over ons medisch advies en akkoord bent met de kosten, wordt binnen zes weken de beugel geplaatst. Je hoeft dus niet lang te wachten voordat je van start kunt. 

Om de 8 weken kom je naar de praktijk toe voor een controle. Je voortgang wordt gecontroleerd, we checken hoe de aligner om je tanden heen zit en we kijken naar de conditie van je tandvlees, wortels en bot. 

En even voor de duidelijkheid: ons fop je niet! Wij zien het precies wanneer jij je Invisalign te weinig hebt gedragen. Wanneer jij je aligners niet genoeg uren per dag draagt (minimaal 22 uur per dag), duurt het proces alleen maar langer wat natuurlijk onwijs jammer is. Ben dus secuur met het dragen van je Invisalign. 

Jij blij, wij blij!

Na een aantal maanden ben je klaar met je behandelplan en verlaat je na de laatste controle met een stralende lach onze praktijk. Jij blij, wij blij! Uiteraard zullen je tanden na een behandeling nog steeds de neiging hebben om te verplaatsen. Om al je tanden goed op zijn plek te houden draag je vanaf dan iedere nacht een Invisalign retentie beugel. Hier vertellen we je tijdens het oriënterende gesprek natuurlijk meer over. 

Hoe lang duurt een Invisalign behandeling?

Het aantal maanden dat je Invisalign moet dragen voor het rechtzetten van je tanden hangt totaal af van de huidige situatie van jouw gebit. Bij kleine tandafwijkingen is dit uiteraard veel korter dan bij complexe afwijkingen. Na drie maanden zul je al een verschil voelen en meestal na zes maanden zie je al resultaat. Na het maken van de 3D-scan kunnen we je al een goede schatting geven van de duur van jouw persoonlijke behandelplan.  

Mogelijkheden Invisalign

Zoals we al eerder hebben benoemd: de gezondheid van jouw gebit staat bij ons op nummer één. We geven je dan ook altijd een eerlijk advies dat past bij jouw wensen en gebitssituatie. Hieronder staat  op een rijtje welke correcties in bijna alle gevallen behandelbaar zijn:

  • tanden te dicht op elkaar
  • overbeet
  • onderbeet
  • kruisbeet
  • diasteem (extra afstand tussen tanden, ook wel een spleet genoemd)
  • open beet (wanneer je boven- en ondertanden elkaar niet raken bij een gesloten mond)

Weet ons ook te vinden voor andere correcties. We kijken samen met jou naar de mogelijkheden van Invisalign.

Felix & Bellus; dé aligner specialist

Het liefst vertellen we je nog véél meer over Invisalign maar het moet ook leuk blijven. We vinden het leuk als je contact met ons op neemt dus mail nu naar info@felixenbellus.nl, bel ons of vul naast deze blog het terugbel verzoek formulier in. Let’s align!

Heb je vragen?

Bel ons direct of laat hier je naam en telefoonnummer achteren wij bellen je zo snel mogelijk terug.

Deze mensen gingen je voor

5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
Vorige
Volgende
Merit Koenders
Merit Koenders
2024-04-30
Naast dat ze de super fijne vernieuwde opvolger van de blok/ en plaatjesbeugel bieden kan ik zeggen: Wat een fijne en verfrissende praktijk! Iedere medewerker die wij hebben meegemaakt is vriendelijk, duidelijk in de uitleg, transparant en vooral heel fijn met kids! Absolute aanrader!
Nien
Nien
2024-04-29
Heel erg blij dat ik de stap heb gezet! Toen ik vrolijk vertelde dat de beugel er uit was, zeiden sommige zelfs dat zij niet wisten dat ik (bijna één jaar) een beugel had. Het valt helemaal niet op. Super fijne, kundige en lieve behandelaren. Een aanrader!
Immi O
Immi O
2024-04-25
Heel lang een traditionele beugel gehad maar ik had nog steeds een open beet. Jarenlang ontevreden met mijn gebit. Vorige jaar de keuze gemaakt voor invisalign en ik kan niet meer stoppen met lachen! Mijn tanden hebben nog nooit zo recht gestaan. En dat met de hulp het beste en fijnste team die ik ooit heb gehad bij een ortho. Twijfel je over een beugel? Ga naar Felix en Bellus, niet alleen word je eerlijk geadviseerd en geholpen. Elk bezoek ga je met een glimlach weg. Ik ben jullie enorm dankbaar!
Linda Tran
Linda Tran
2024-04-23
Superfijn geholpen met een invisalign beugel. Erg begripvol en lief naar mijn persoonlijke maar ook privé situatie. En het resultaat van mijn gebit is top! Aanrader!
Willemijn
Willemijn
2024-04-21
Zeer tevreden over het resultaat en de duidelijke planning, je krijgt in een 3D animatie al een goed beeld van hoe het er uit komt te zien. Ook de deskundigheid bij de controles gaf veel vertrouwen. Het traject is op het einde nog iets verlengd op mijn verzoek en daar werd heel fijn in mee gedacht!
Rens
Rens
2024-04-19
Ik kan Felix & Bellus alleen maar aanraden. Aardige en persoonlijke mensen. Ook heb ik snel en pijnloos een goed resultaat gekregen! Bedankt.
Ayşe Betül Ebren
Ayşe Betül Ebren
2024-03-16
I had my treatment with F&B and I'm glad I did. They are so friendly and helpful. Their location is just in the center and it's very hygienic.
Jean Sebastian Leite
Jean Sebastian Leite
2024-03-10
Great atmosphere and extremely professional and diligent work. I needed an extension of my treatment and they never gave up on me. Super happy with the outcome!
Margot
Margot
2024-03-04
Ik raad deze aligner specialist 100% aan. Momenteel ongeveer halverwege mijn traject en de resultaten zijn nu al boven mijn verwachtingen. Personeel is erg vriendelijk en professioneel. En invisalign zelf is een super mooi systeem, het heeft zeker mijn voorkeur boven traditionele beugels. Het is minder opvallend, makkelijker schoon te maken en je kunt tijdens het traject je voortgang goed zien!

Let’s straighten it out babe

Heb je vragen of wil je een afspraak maken voor een kosteloos informatiegesprek? Bel ons direct of laat hier je naam en telefoonnummer achteren wij bellen je zo snel mogelijk terug.

Bel me terug

Heb je vragen of wil je een afspraak maken voor een kosteloos informatiegesprek? Bel ons direct of laat hier je naam en telefoonnummer achter en wij bellen je zo snel mogelijk terug.