BEOORDEELD MET EEN 4.9/5.0

Liever geen spleet tussen je tanden? Wij lossen het voor je op

Een spleet tussen je voortanden of misschien wel op een andere plek in je gebit: de een vindt het juist mooi, de ander wil er het liefst zo snel mogelijk van af. In deze blog vertellen we je hoe een spleet tussen je tanden kan ontstaan én wat wij voor je kunnen betekenen als je de spleet liever ziet verdwijnen.

Hoe ontstaat een spleet tussen tanden?

Wanneer iemand veel ruimte heeft tussen bepaalde tanden, kan dit verschillende oorzaken hebben. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je tanden en kiezen eigenlijk te klein zijn voor je kaak waardoor je teveel ruimte in je kaak overhoudt. Dit wordt ook wel een ruimteoverschot genoemd. Misschien ben je ooit een tand of kies verloren. Ook dit kan een reden zijn voor een spleet tussen je tanden. Doordat je een tand of kies bent verloren, is er ruimteoverschot in je kaak ontstaan.

Wat natuurlijk ook een reden kan zijn voor een spleet tussen de tanden is duimzuigen. Door het duimzuigen duw je de tanden als het ware weg.

Een spleet tussen de tanden wordt ook wel diasteem genoemd. Bij kinderen zie je dit vaker dan bij volwassenen. Het kan namelijk zo zijn dat de spleet na verloop van tijd verdwijnt. Wanneer de spleet in de puberteit nog steeds zichtbaar is, kunnen we er bijna zeker van zijn dat deze niet meer op natuurlijke wijze gaat verdwijnen. Wanneer de spleet als storend wordt ervaren, kan ervoor gekozen worden om deze te corrigeren met een beugel.

Weg met de spleet tussen je tanden met Invisalign!

Ben jij niet zo blij met de spleet tussen je tanden en wil je deze met een beugel corrigeren? Kom dan eens lang bij ons in de praktijk. Het is namelijk mogelijk om met een aligner van Invisalign je tanden weer recht te zetten.

De beugel is bijna niet zichtbaar en draagt comfortabel. Iedere week vervang je de aligners met een nieuwe set waardoor je tanden en kiezen stapje voor stapje naar de ideale positie worden gebracht. Een ander voordeel van een aligner is dat je deze uit kunt nemen, hierdoor kun je je tanden gewoon goed blijven flossen en poetsen. Benieuwd hoe je gebit eruit komt te zien na een behandeling met Invisalign? Laat een 3D-scan maken van je gebit in onze praktijk. Hiermee kunnen wij jou een sneak preview geven van je nieuwe glimlach!

Let’s straighten it out babe!

Meer weten over onze behandeling met Invisalign? Neem contact op voor een vrijblijvend intakegesprek. We vertellen je graag alles over onze behandelmethode en beantwoorden al je vragen. Je kunt mailen naar info@felixenbellus.nl of bellen/whatsappen naar +31 643536236.

Heb je vragen?

Bel ons direct of laat hier je naam en telefoonnummer achteren wij bellen je zo snel mogelijk terug.

Deze mensen gingen je voor

5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
Vorige
Volgende
Merit Koenders
Merit Koenders
2024-04-30
Naast dat ze de super fijne vernieuwde opvolger van de blok/ en plaatjesbeugel bieden kan ik zeggen: Wat een fijne en verfrissende praktijk! Iedere medewerker die wij hebben meegemaakt is vriendelijk, duidelijk in de uitleg, transparant en vooral heel fijn met kids! Absolute aanrader!
Nien
Nien
2024-04-29
Heel erg blij dat ik de stap heb gezet! Toen ik vrolijk vertelde dat de beugel er uit was, zeiden sommige zelfs dat zij niet wisten dat ik (bijna één jaar) een beugel had. Het valt helemaal niet op. Super fijne, kundige en lieve behandelaren. Een aanrader!
Immi O
Immi O
2024-04-25
Heel lang een traditionele beugel gehad maar ik had nog steeds een open beet. Jarenlang ontevreden met mijn gebit. Vorige jaar de keuze gemaakt voor invisalign en ik kan niet meer stoppen met lachen! Mijn tanden hebben nog nooit zo recht gestaan. En dat met de hulp het beste en fijnste team die ik ooit heb gehad bij een ortho. Twijfel je over een beugel? Ga naar Felix en Bellus, niet alleen word je eerlijk geadviseerd en geholpen. Elk bezoek ga je met een glimlach weg. Ik ben jullie enorm dankbaar!
Linda Tran
Linda Tran
2024-04-23
Superfijn geholpen met een invisalign beugel. Erg begripvol en lief naar mijn persoonlijke maar ook privé situatie. En het resultaat van mijn gebit is top! Aanrader!
Willemijn
Willemijn
2024-04-21
Zeer tevreden over het resultaat en de duidelijke planning, je krijgt in een 3D animatie al een goed beeld van hoe het er uit komt te zien. Ook de deskundigheid bij de controles gaf veel vertrouwen. Het traject is op het einde nog iets verlengd op mijn verzoek en daar werd heel fijn in mee gedacht!
Rens
Rens
2024-04-19
Ik kan Felix & Bellus alleen maar aanraden. Aardige en persoonlijke mensen. Ook heb ik snel en pijnloos een goed resultaat gekregen! Bedankt.
Ayşe Betül Ebren
Ayşe Betül Ebren
2024-03-16
I had my treatment with F&B and I'm glad I did. They are so friendly and helpful. Their location is just in the center and it's very hygienic.
Jean Sebastian Leite
Jean Sebastian Leite
2024-03-10
Great atmosphere and extremely professional and diligent work. I needed an extension of my treatment and they never gave up on me. Super happy with the outcome!
Margot
Margot
2024-03-04
Ik raad deze aligner specialist 100% aan. Momenteel ongeveer halverwege mijn traject en de resultaten zijn nu al boven mijn verwachtingen. Personeel is erg vriendelijk en professioneel. En invisalign zelf is een super mooi systeem, het heeft zeker mijn voorkeur boven traditionele beugels. Het is minder opvallend, makkelijker schoon te maken en je kunt tijdens het traject je voortgang goed zien!

Let’s straighten it out babe

Heb je vragen of wil je een afspraak maken voor een kosteloos informatiegesprek? Bel ons direct of laat hier je naam en telefoonnummer achteren wij bellen je zo snel mogelijk terug.

Bel me terug

Heb je vragen of wil je een afspraak maken voor een kosteloos informatiegesprek? Bel ons direct of laat hier je naam en telefoonnummer achter en wij bellen je zo snel mogelijk terug.