BEOORDEELD MET EEN 4.9/5.0

Invisalign of slotjes: wat kies jij?

Staan jouw tanden niet helemaal zoals je zou willen maar zie je het niet zo zitten om een slotjesbeugel te gaan dragen? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Bij Felix & Bellus zetten we je tanden recht zonder dat je slotjes op je tanden hoeft te laten zetten. Hoe we dat doen? Met een aligner van Invisalign natuurlijk!

De verschillen tussen Invisalign en slotjes

Het dragen van een aligner is een compleet andere ervaring dan het dragen van een slotjesbeugel. Bij een slotjesbeugel worden er brackets op je tanden gezet die door middel van een draad met elkaar verbonden worden. Deze draad wordt steeds een beetje strakker gespannen, waardoor je tanden rechter gaan staan. De aligner van Invisalign is een doorzichtig kunststof hoesje dat je over je tanden heen zet. Je tanden passen zich aan aan de vorm van de aligner, waardoor ze precies in de gewenste positie gaan staan. 

Hygiëne

Iedereen die slotjes heeft gedragen kent het wel: je hebt lekker gegeten, maar de halve maaltijd zit nog tussen je beugel. De gemiddelde tandenborstel maakt niet goed schoon tussen de brackets, waardoor je mondhygiëne achteruit gaat. Bij een aligner heb je dit probleem niet. Je doet de beugel namelijk gewoon uit als je gaat eten en als je je tanden poetst. Zo kun je je gebit net zo goed schoon houden als wanneer je geen beugel draagt.

Zichtbaarheid

Bij jongeren zijn we het wel gewend om een slotjesbeugel te zien, maar als je volwassen bent heb je misschien liever een wat subtielere beugel. De aligner van Invisalign is nagenoeg onzichtbaar. Doordat de beugel van doorzichtig kunststof is gemaakt en precies de vorm van je gebit volgt, sta jij gewoon met een stralende glimlach op je vakantiefoto’s.

Resultaat

Met slotjes bereik je in de meeste gevallen een prima resultaat. De tanden staan na het dragen van de beugel een stuk rechter dan ervoor. Maar voor precisiewerk is de slotjesbeugel minder geschikt. Met een aligner kunnen we daarentegen precies op het gewenste resultaat sturen. We maken aan het begin van het traject een computeranimatie van hoe jouw gebit eruit moet komen te zien en we maken de aligners zo ze jouw tanden precies in de juiste stand plaatsen.

Kosten

Denk jij nu: ‘dit klinkt allemaal wel heel mooi, er zal wel een flink prijskaartje aan zo’n aligner van Invisalign hangen’? Niets is minder waar. Een aligner is soms zelfs goedkoper dan slotjes. De prijs van de totale behandeling hangt af van de hoeveelheid aligners die je nodig hebt om jouw ideale gebit te bereiken. Maar omdat je maar één keer in de acht weken langs hoeft te komen voor controle, kunnen we de behandelkosten lekker laag houden. Meer over de kosten van Invisalign lees je in de blog die we eerder over dit onderwerp schreven.

Invisalign of slotjes? Invisalign natuurlijk!

Wat ons betreft is de keuze tussen slotjes en een aligner van Invisalign zo gemaakt: Invisalign is dé keuze voor iedereen die mooie rechte tanden wil zonder alle nadelen van een slotjesbeugel. Twijfel je nog een beetje? Kom dan eens kennismaken in onze praktijk in Eindhoven. We geven vrijblijvend advies, dus als je een afspraak met ons maakt zit je nergens aan vast. Een afspraak is zo gemaakt: je kan ons mailen, bellen en whatsappen. Je kan ook het terugbelverzoek invullen, dan bellen wij je zo snel mogelijk om een afspraak te maken. Let’s align!

Heb je vragen?

Bel ons direct of laat hier je naam en telefoonnummer achteren wij bellen je zo snel mogelijk terug.

Deze mensen gingen je voor

5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
Vorige
Volgende
Merit Koenders
Merit Koenders
2024-04-30
Naast dat ze de super fijne vernieuwde opvolger van de blok/ en plaatjesbeugel bieden kan ik zeggen: Wat een fijne en verfrissende praktijk! Iedere medewerker die wij hebben meegemaakt is vriendelijk, duidelijk in de uitleg, transparant en vooral heel fijn met kids! Absolute aanrader!
Nien
Nien
2024-04-29
Heel erg blij dat ik de stap heb gezet! Toen ik vrolijk vertelde dat de beugel er uit was, zeiden sommige zelfs dat zij niet wisten dat ik (bijna één jaar) een beugel had. Het valt helemaal niet op. Super fijne, kundige en lieve behandelaren. Een aanrader!
Immi O
Immi O
2024-04-25
Heel lang een traditionele beugel gehad maar ik had nog steeds een open beet. Jarenlang ontevreden met mijn gebit. Vorige jaar de keuze gemaakt voor invisalign en ik kan niet meer stoppen met lachen! Mijn tanden hebben nog nooit zo recht gestaan. En dat met de hulp het beste en fijnste team die ik ooit heb gehad bij een ortho. Twijfel je over een beugel? Ga naar Felix en Bellus, niet alleen word je eerlijk geadviseerd en geholpen. Elk bezoek ga je met een glimlach weg. Ik ben jullie enorm dankbaar!
Linda Tran
Linda Tran
2024-04-23
Superfijn geholpen met een invisalign beugel. Erg begripvol en lief naar mijn persoonlijke maar ook privé situatie. En het resultaat van mijn gebit is top! Aanrader!
Willemijn
Willemijn
2024-04-21
Zeer tevreden over het resultaat en de duidelijke planning, je krijgt in een 3D animatie al een goed beeld van hoe het er uit komt te zien. Ook de deskundigheid bij de controles gaf veel vertrouwen. Het traject is op het einde nog iets verlengd op mijn verzoek en daar werd heel fijn in mee gedacht!
Rens
Rens
2024-04-19
Ik kan Felix & Bellus alleen maar aanraden. Aardige en persoonlijke mensen. Ook heb ik snel en pijnloos een goed resultaat gekregen! Bedankt.
Ayşe Betül Ebren
Ayşe Betül Ebren
2024-03-16
I had my treatment with F&B and I'm glad I did. They are so friendly and helpful. Their location is just in the center and it's very hygienic.
Jean Sebastian Leite
Jean Sebastian Leite
2024-03-10
Great atmosphere and extremely professional and diligent work. I needed an extension of my treatment and they never gave up on me. Super happy with the outcome!
Margot
Margot
2024-03-04
Ik raad deze aligner specialist 100% aan. Momenteel ongeveer halverwege mijn traject en de resultaten zijn nu al boven mijn verwachtingen. Personeel is erg vriendelijk en professioneel. En invisalign zelf is een super mooi systeem, het heeft zeker mijn voorkeur boven traditionele beugels. Het is minder opvallend, makkelijker schoon te maken en je kunt tijdens het traject je voortgang goed zien!

Let’s straighten it out babe

Heb je vragen of wil je een afspraak maken voor een kosteloos informatiegesprek? Bel ons direct of laat hier je naam en telefoonnummer achteren wij bellen je zo snel mogelijk terug.

Bel me terug

Heb je vragen of wil je een afspraak maken voor een kosteloos informatiegesprek? Bel ons direct of laat hier je naam en telefoonnummer achter en wij bellen je zo snel mogelijk terug.