BEOORDEELD MET EEN 4.9/5.0

Een doorzichtige beugel draagt comfortabel en zie je niet!

Ben jij je aan het oriënteren op een beugel? In Nederland zijn verschillende typen beugels verkrijgbaar. Eén daarvan is de doorzichtige beugel van Invisalign. Omdat wij superfan zijn van doorzichtige beugels hebben we ons hierin gespecialiseerd. Wij werken dus alleen maar met transparante beugels. Meer weten? Lees snel verder.

Wat is een doorzichtige beugel precies?

In Nederland is de blokjesbeugel nog steeds de meest geziene beugel. Dit komt doordat niet alle orthodontisten een doorzichtige beugel aanbieden. Toch zien we ook steeds meer aligners (doorzichtige beugels) voorbij komen. Een positieve ontwikkeling als je het ons vraagt en dat leggen we graag voor je uit.

Bij een blokjesbeugel plaatsen ze de beugel en vervolgens moet je regelmatig op controle bij de orthodontist. Tijdens de controles voeren ze wat aanpassingen door aan je beugel om zo beetje bij beetje je tanden weer recht te krijgen.

Bij een doorzichtige beugel van Invisalign gaat dit anders. Van tevoren wordt namelijk bepaald wat er precies nodig is om jouw gebit weer in de goede positie te krijgen. We maken een röntgenfoto en een scan van je gebit. Ook kijkt een van onze specialisten naar je mondgezondheid en wat de behandeling voor effect gaat hebben op je gebit. Met de precieze techniek van Invisalign kunnen we van tevoren heel goed zien hoe we jouw tanden moeten laten bewegen totdat ze weer recht staan. Op basis hiervan worden de verschillende doorzichtige beugels gemaakt. Iedere week gebruik je weer een nieuwe beugel waarna je tanden beetje bij beetje en heel precies gaan verschuiven totdat je weer een mooi recht gebit hebt.

Het grote voordeel van een aligner is natuurlijk dat deze bijna niet zichtbaar is. Het is een hard doorzichtig hoesje dat je strak over je tanden heen schuift. Daarnaast is het een stuk comfortabeler dan een blokjesbeugel. Een blokjesbeugel kan zeer doen aan je wangen en lippen terwijl een aligner alleen even gevoelig kan zijn wanneer je weer een nieuwe beugel in doet. Dit komt doordat je tanden dan weer in beweging worden gezet en dit kan gevoelig zijn. Over het algemeen wordt dit niet als pijnlijk ervaren.

Wat kost een doorzichtige beugel en wordt het vergoed?

Omdat een aligner een wat minder bekend type beugel is ten opzichte van een blokjesbeugel, vragen vaak mensen zich af of het vergoed wordt. Dan hebben we goed nieuws voor je, ook transparante beugels worden vergoed door de zorgverzekering. Dit is het meest interessant voor mensen onder de 18 jaar. Vaak is hier dan wel een aanvullende verzekering voor nodig en zijn er allerlei criteria waar je rekening mee moet houden. Wij leggen je dit verder uit onder het kopje ‘prijzen’ op onze website.

Het voordeel van een doorzichtige beugel is dat je slechts één keer in de acht weken op controle hoeft te komen. Hierdoor kunnen wij tarieven aanbieden die gelijk of zelfs lager liggen dan een slotjesbeugel. Wij bieden doorzichtige beugels aan maar vinden het ook belangrijk om transparant te zijn over de kosten ;).

De kosten van een volledige intake bedragen € 280. Deze prijs is inclusief 3D scan, röntgenfoto’s, lichtfoto’s en digitaal behandelplan. Bij het intake consult betaal je daarvan slechts € 80. De prijs van de behandeling begint bij €2.000,-. De prijs is afhankelijk van het aantal aligners en de tijd die nodig is om het door jou gewenste eindresultaat te bereiken.

Veel mensen gingen je al voor!

Nieuwsgierig hoe onze klanten doorzichtige beugels ervaren? Lees dan onze recensies op Google. Is je interesse gewekt en wil je graag een afspraak maken? Vul onderaan de pagina het terugbelverzoek in en we nemen snel contact met je op. Ook kun je mailen naar info@felixenbellus.nl of bellen/whatsappen naar +31 643536236.

Heb je vragen?

Bel ons direct of laat hier je naam en telefoonnummer achteren wij bellen je zo snel mogelijk terug.

Deze mensen gingen je voor

5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
Vorige
Volgende
Merit Koenders
Merit Koenders
2024-04-30
Naast dat ze de super fijne vernieuwde opvolger van de blok/ en plaatjesbeugel bieden kan ik zeggen: Wat een fijne en verfrissende praktijk! Iedere medewerker die wij hebben meegemaakt is vriendelijk, duidelijk in de uitleg, transparant en vooral heel fijn met kids! Absolute aanrader!
Nien
Nien
2024-04-29
Heel erg blij dat ik de stap heb gezet! Toen ik vrolijk vertelde dat de beugel er uit was, zeiden sommige zelfs dat zij niet wisten dat ik (bijna één jaar) een beugel had. Het valt helemaal niet op. Super fijne, kundige en lieve behandelaren. Een aanrader!
Immi O
Immi O
2024-04-25
Heel lang een traditionele beugel gehad maar ik had nog steeds een open beet. Jarenlang ontevreden met mijn gebit. Vorige jaar de keuze gemaakt voor invisalign en ik kan niet meer stoppen met lachen! Mijn tanden hebben nog nooit zo recht gestaan. En dat met de hulp het beste en fijnste team die ik ooit heb gehad bij een ortho. Twijfel je over een beugel? Ga naar Felix en Bellus, niet alleen word je eerlijk geadviseerd en geholpen. Elk bezoek ga je met een glimlach weg. Ik ben jullie enorm dankbaar!
Linda Tran
Linda Tran
2024-04-23
Superfijn geholpen met een invisalign beugel. Erg begripvol en lief naar mijn persoonlijke maar ook privé situatie. En het resultaat van mijn gebit is top! Aanrader!
Willemijn
Willemijn
2024-04-21
Zeer tevreden over het resultaat en de duidelijke planning, je krijgt in een 3D animatie al een goed beeld van hoe het er uit komt te zien. Ook de deskundigheid bij de controles gaf veel vertrouwen. Het traject is op het einde nog iets verlengd op mijn verzoek en daar werd heel fijn in mee gedacht!
Rens
Rens
2024-04-19
Ik kan Felix & Bellus alleen maar aanraden. Aardige en persoonlijke mensen. Ook heb ik snel en pijnloos een goed resultaat gekregen! Bedankt.
Ayşe Betül Ebren
Ayşe Betül Ebren
2024-03-16
I had my treatment with F&B and I'm glad I did. They are so friendly and helpful. Their location is just in the center and it's very hygienic.
Jean Sebastian Leite
Jean Sebastian Leite
2024-03-10
Great atmosphere and extremely professional and diligent work. I needed an extension of my treatment and they never gave up on me. Super happy with the outcome!
Margot
Margot
2024-03-04
Ik raad deze aligner specialist 100% aan. Momenteel ongeveer halverwege mijn traject en de resultaten zijn nu al boven mijn verwachtingen. Personeel is erg vriendelijk en professioneel. En invisalign zelf is een super mooi systeem, het heeft zeker mijn voorkeur boven traditionele beugels. Het is minder opvallend, makkelijker schoon te maken en je kunt tijdens het traject je voortgang goed zien!

Let’s straighten it out babe

Heb je vragen of wil je een afspraak maken voor een kosteloos informatiegesprek? Bel ons direct of laat hier je naam en telefoonnummer achteren wij bellen je zo snel mogelijk terug.

Bel me terug

Heb je vragen of wil je een afspraak maken voor een kosteloos informatiegesprek? Bel ons direct of laat hier je naam en telefoonnummer achter en wij bellen je zo snel mogelijk terug.