BEOORDEELD MET EEN 4.9/5.0

Doet een aligner van Invisalign pijn?

Iedereen die als kind een blokjesbeugel heeft gedragen kent het gevoel: de orthodontist heeft je beugel strakker gezet en de eerste paar dagen kun je geen hard voedsel eten omdat je tanden zo’n pijn doen. Overweeg jij je tanden recht te laten zetten met aligners van Invisalign? Dan vraag je je misschien af of deze beugels ook pijn doen. We vertellen het je in deze blog.

Druk op de tanden

Bij Felix & Bellus doen we er alles aan om jouw behandeling zo comfortabel mogelijk te laten verlopen. Een behandeling met aligners van Invisalign mag geen pijn doen. We kunnen echter niet uitsluiten dat je wat last krijgt van gevoelige tanden. De beugels oefenen continu een gelijkmatige druk uit op je tanden om ze naar de juiste positie te verplaatsen. Sommige mensen ervaren hierdoor de eerste dagen dat ze een nieuwe set aligners dragen een wat ongemakkelijk drukkend gevoel. Dit is helemaal niet erg, het betekent gewoon dat je gebit aan het veranderen is in een oogverblindende glimlach! Ervaar je helemaal geen pijn en ongemak? Dat betekent niet dat de aligners niet werken. Je bent dan gewoon een van de geluksvogels bij wie de Invisalign-behandeling pijnloos verloopt.

Losse tanden

We horen soms van mensen dat ze het gevoel hebben dat hun tanden losser zitten als ze hun aligner uitdoen. Dat is niet meer dan normaal. Je tanden worden langzaam naar een andere positie geduwd en je tandvlees heeft even nodig om zich daaraan aan te passen. Je tandvlees loopt als het ware een beetje achter op de verplaatsing van je tanden, waardoor het tandvlees niet meer overal even strak om je tanden heen zit. Dit herstelt zich naar verloop van tijd vanzelf. Geef je tandvlees even wat tijd en het vormt zich vanzelf weer rondom de tanden. 

Heb je klachten?

Jouw gezondheid is voor ons het allerbelangrijkst. Een behandeling met aligners van Invisalign hoort geen pijn te doen. Heb je toch pijn? Neem dan direct contact met ons op. We gaan dan opnieuw kijken naar het ontwerp van de aligners, zodat we de behandeling pijnvrij kunnen voortzetten.

Meer weten?

We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt over een behandeling met aligners van Invisalign. Daarom mag je altijd een keer langskomen bij onze praktijk in Eindhoven. Een informatiegesprek is geheel vrijblijvend en gratis, dus je zit nergens aan vast. Je kan ons natuurlijk ook altijd mailen, bellen of whatsappen. Of vul het terugbelformulier in dat rechts op deze pagina staat, dan bellen wij je zo snel mogelijk terug.

Heb je vragen?

Bel ons direct of laat hier je naam en telefoonnummer achteren wij bellen je zo snel mogelijk terug.

Deze mensen gingen je voor

5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
Vorige
Volgende
Merit Koenders
Merit Koenders
2024-04-30
Naast dat ze de super fijne vernieuwde opvolger van de blok/ en plaatjesbeugel bieden kan ik zeggen: Wat een fijne en verfrissende praktijk! Iedere medewerker die wij hebben meegemaakt is vriendelijk, duidelijk in de uitleg, transparant en vooral heel fijn met kids! Absolute aanrader!
Nien
Nien
2024-04-29
Heel erg blij dat ik de stap heb gezet! Toen ik vrolijk vertelde dat de beugel er uit was, zeiden sommige zelfs dat zij niet wisten dat ik (bijna één jaar) een beugel had. Het valt helemaal niet op. Super fijne, kundige en lieve behandelaren. Een aanrader!
Immi O
Immi O
2024-04-25
Heel lang een traditionele beugel gehad maar ik had nog steeds een open beet. Jarenlang ontevreden met mijn gebit. Vorige jaar de keuze gemaakt voor invisalign en ik kan niet meer stoppen met lachen! Mijn tanden hebben nog nooit zo recht gestaan. En dat met de hulp het beste en fijnste team die ik ooit heb gehad bij een ortho. Twijfel je over een beugel? Ga naar Felix en Bellus, niet alleen word je eerlijk geadviseerd en geholpen. Elk bezoek ga je met een glimlach weg. Ik ben jullie enorm dankbaar!
Linda Tran
Linda Tran
2024-04-23
Superfijn geholpen met een invisalign beugel. Erg begripvol en lief naar mijn persoonlijke maar ook privé situatie. En het resultaat van mijn gebit is top! Aanrader!
Willemijn
Willemijn
2024-04-21
Zeer tevreden over het resultaat en de duidelijke planning, je krijgt in een 3D animatie al een goed beeld van hoe het er uit komt te zien. Ook de deskundigheid bij de controles gaf veel vertrouwen. Het traject is op het einde nog iets verlengd op mijn verzoek en daar werd heel fijn in mee gedacht!
Rens
Rens
2024-04-19
Ik kan Felix & Bellus alleen maar aanraden. Aardige en persoonlijke mensen. Ook heb ik snel en pijnloos een goed resultaat gekregen! Bedankt.
Ayşe Betül Ebren
Ayşe Betül Ebren
2024-03-16
I had my treatment with F&B and I'm glad I did. They are so friendly and helpful. Their location is just in the center and it's very hygienic.
Jean Sebastian Leite
Jean Sebastian Leite
2024-03-10
Great atmosphere and extremely professional and diligent work. I needed an extension of my treatment and they never gave up on me. Super happy with the outcome!
Margot
Margot
2024-03-04
Ik raad deze aligner specialist 100% aan. Momenteel ongeveer halverwege mijn traject en de resultaten zijn nu al boven mijn verwachtingen. Personeel is erg vriendelijk en professioneel. En invisalign zelf is een super mooi systeem, het heeft zeker mijn voorkeur boven traditionele beugels. Het is minder opvallend, makkelijker schoon te maken en je kunt tijdens het traject je voortgang goed zien!

Let’s straighten it out babe

Heb je vragen of wil je een afspraak maken voor een kosteloos informatiegesprek? Bel ons direct of laat hier je naam en telefoonnummer achteren wij bellen je zo snel mogelijk terug.

Bel me terug

Heb je vragen of wil je een afspraak maken voor een kosteloos informatiegesprek? Bel ons direct of laat hier je naam en telefoonnummer achter en wij bellen je zo snel mogelijk terug.