BEOORDEELD MET EEN 4.9/5.0

Ben jij klaar met je scheve ondertanden? Meet Felix & Bellus!

De tanden in je bovenkaak staan eigenlijk kaarsrecht. Maar wat is er mis gegaan met je ondergebit? Die scheve ondertanden zijn een doorn in het oog. Daarnaast kun je deze tanden minder goed schoonmaken omdat het lastig is om er tussen te komen. Waarschijnlijk hebben je kiezen aan de achterkant niet genoeg ruimte waardoor je tanden aan de voorkant scheef gaan staan. Lees snel verder over wat Felix & Bellus voor jou en je scheve ondergebit kan betekenen.

Hoe komt het dat je ondertanden scheef gaan staan?

Een scheef ondergebit ontstaat meestal door een tekort aan ruimte in de kaak. De tanden en kiezen duwen elkaar weg of gaan over elkaar heen schuiven. Heb je te veel ruimte in je onderkaak? Dan kan het juist betekenen dat er spleten tussen je tanden ontstaan.

Ook invloeden van buitenaf kunnen zorgen voor scheve tanden. Om een voorbeeld te noemen is duimen natuurlijk ook een oorzaak van het ontstaan van scheve onder- en boventanden. Ooit gevallen en een tand verloren? Ook dit kan een oorzaak zijn voor het verplaatsen van je tanden.

Wat is het nadeel van scheve tanden in je ondergebit?

Scheve tanden in je ondergebit kunnen ervoor zorgen dat je boven- en onderkaak niet goed meer op elkaar aansluiten. Dit kan ervoor zorgen dat er nog meer beweging ontstaat in je gebit. Wanneer je gebit niet goed op elkaar aansluit kan het zo zijn dat je tijdens het kauwen je gebit gaat beschadigen. Hierdoor zouden er stukken van je tanden en kiezen af kunnen breken. Als laatste is het natuurlijk moeilijker om je gebit schoon te maken bij de scheve tanden. Voedselresten blijven gemakkelijker achter en hierdoor is de kans op gaatjes groter. Genoeg redenen dus om na te denken over het recht laten zetten van je ondertanden.

Veel mensen vinden scheve ondertanden ook niet fijn om te zien in de spiegel. Hierdoor hebben sommige mensen het gevoel niet vrijuit te kunnen praten en lachen. Ook dit is natuurlijk een reden om na te denken over het laten corrigeren van je gebit.

Rechte ondertanden op een comfortabele manier

Wij bij Felix & Bellus zetten scheve tanden weer recht met aligners. Dit zijn transparante beugels die comfortabel dragen en uitneembaar zijn. Meer weten? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend intake gesprek. Je kunt mailen naar info@felixenbellus.nl of bellen/appen naar +31 643536236.

Heb je vragen?

Bel ons direct of laat hier je naam en telefoonnummer achteren wij bellen je zo snel mogelijk terug.

Deze mensen gingen je voor

5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
Vorige
Volgende
Merit Koenders
Merit Koenders
2024-04-30
Naast dat ze de super fijne vernieuwde opvolger van de blok/ en plaatjesbeugel bieden kan ik zeggen: Wat een fijne en verfrissende praktijk! Iedere medewerker die wij hebben meegemaakt is vriendelijk, duidelijk in de uitleg, transparant en vooral heel fijn met kids! Absolute aanrader!
Nien
Nien
2024-04-29
Heel erg blij dat ik de stap heb gezet! Toen ik vrolijk vertelde dat de beugel er uit was, zeiden sommige zelfs dat zij niet wisten dat ik (bijna één jaar) een beugel had. Het valt helemaal niet op. Super fijne, kundige en lieve behandelaren. Een aanrader!
Immi O
Immi O
2024-04-25
Heel lang een traditionele beugel gehad maar ik had nog steeds een open beet. Jarenlang ontevreden met mijn gebit. Vorige jaar de keuze gemaakt voor invisalign en ik kan niet meer stoppen met lachen! Mijn tanden hebben nog nooit zo recht gestaan. En dat met de hulp het beste en fijnste team die ik ooit heb gehad bij een ortho. Twijfel je over een beugel? Ga naar Felix en Bellus, niet alleen word je eerlijk geadviseerd en geholpen. Elk bezoek ga je met een glimlach weg. Ik ben jullie enorm dankbaar!
Linda Tran
Linda Tran
2024-04-23
Superfijn geholpen met een invisalign beugel. Erg begripvol en lief naar mijn persoonlijke maar ook privé situatie. En het resultaat van mijn gebit is top! Aanrader!
Willemijn
Willemijn
2024-04-21
Zeer tevreden over het resultaat en de duidelijke planning, je krijgt in een 3D animatie al een goed beeld van hoe het er uit komt te zien. Ook de deskundigheid bij de controles gaf veel vertrouwen. Het traject is op het einde nog iets verlengd op mijn verzoek en daar werd heel fijn in mee gedacht!
Rens
Rens
2024-04-19
Ik kan Felix & Bellus alleen maar aanraden. Aardige en persoonlijke mensen. Ook heb ik snel en pijnloos een goed resultaat gekregen! Bedankt.
Ayşe Betül Ebren
Ayşe Betül Ebren
2024-03-16
I had my treatment with F&B and I'm glad I did. They are so friendly and helpful. Their location is just in the center and it's very hygienic.
Jean Sebastian Leite
Jean Sebastian Leite
2024-03-10
Great atmosphere and extremely professional and diligent work. I needed an extension of my treatment and they never gave up on me. Super happy with the outcome!
Margot
Margot
2024-03-04
Ik raad deze aligner specialist 100% aan. Momenteel ongeveer halverwege mijn traject en de resultaten zijn nu al boven mijn verwachtingen. Personeel is erg vriendelijk en professioneel. En invisalign zelf is een super mooi systeem, het heeft zeker mijn voorkeur boven traditionele beugels. Het is minder opvallend, makkelijker schoon te maken en je kunt tijdens het traject je voortgang goed zien!

Let’s straighten it out babe

Heb je vragen of wil je een afspraak maken voor een kosteloos informatiegesprek? Bel ons direct of laat hier je naam en telefoonnummer achteren wij bellen je zo snel mogelijk terug.

Bel me terug

Heb je vragen of wil je een afspraak maken voor een kosteloos informatiegesprek? Bel ons direct of laat hier je naam en telefoonnummer achter en wij bellen je zo snel mogelijk terug.