Aligner: Let’s straighten it out babe!

Bij Felix & Bellus nemen we je mee in de wereld van de aligners. Aligner is de naam voor een transparante beugel. Vaak gebruiken we het woord Invisalign omdat dit een bekende merknaam is die wij ook toepassen in onze praktijk. Maar wanneer we het over aligners hebben, spreken we dus over de doorzichtige beugels die je over je tanden heen schuift. Wanneer je hier graag meer over wil weten ben je bij ons aan het goede adres.

Dé aligner specialist in hartje Eindhoven

Wanneer je online op zoek gaat naar aligners kom je ontzettend veel aanbieders tegen. Veel van deze aanbieders zijn online aanbieders. Je komt dus helemaal niet persoonlijk met ze in contact. Bij de ene krijg je een kit toegestuurd waarmee je zelf een afdruk maakt van je gebit, bij de andere ga je maar één keer naar de praktijk voor het maken van een 3D-scan. Vervolgens worden op basis van alleen deze informatie aligners geprint die naar je worden opgestuurd. Er komt geen medisch behandelaar aan te pas die kan beoordelen of deze behandeling wel geschikt is voor jouw gebit. Pas hiermee op!

Wij vinden het persoonlijke contact heel belangrijk, we spreken hier immers over de gezondheid van je gebit. Naast het maken van een 3D-scan kijken wij ook met onze eigen ogen goed naar de stand en status van je gebit. Wil jij alleen je voortanden wat rechter? Natuurlijk is dit mogelijk maar houd er rekening mee dat hiervoor wel ruimte gemaakt moet worden. Dus de kans is aanwezig dat je kiezen ruimte moeten gaan maken voor je voortanden. Dit kan bereikt worden met het toepassen van aligners. Toch is het van absoluut belang dat er goed wordt beoordeeld dat het niet ten nadele gaat van je gebit. Waarom dit zo belangrijk is vertellen we je in de ‘doe-het-zelf-beugel’ blog.

Waar moet je op letten bij het dragen van een aligner?

Een aligner is dus een soort doorzichtig hoesje die je over je tanden heen schuift. Natuurlijk zit de beugel de eerste dagen vrij strak om je tanden heen, dit voel je en het kan wat onaangenaam zijn. Verder draagt de beugel super comfortabel. Je hebt bijvoorbeeld geen last van het schuren van een slotjesbeugel tegen je wang. De aligner is zo glad dat je daar geen hinder van kunt ondervinden.

Met aligners mag je alles blijven eten mits je de beugel eerst uit doet. Je mag wel gewoon drinken terwijl je de aligner draagt. Je moet alleen een beetje uitkijken met drankjes waarin veel kleurstoffen zitten. Het is van groot belang dat je de transparante beugel minimaal 22 uur per dag draagt. De overige tijd kun je gebruiken om je beugel uit te doen tijdens het eten of het tandenpoetsen.

Een aligner verwijder je heel gemakkelijk door met een vingertop aan de binnenzijde van de achterste kies de beugel voorzichtig naar beneden te duwen. Doe dit tegelijk aan twee kanten of eerste de ene kant om vervolgens de andere kant naar beneden te duwen. Omdat je niet eet terwijl je de aligner draagt, blijft de beugel ook mooi schoon en hoef je hem alleen even met water af te spoelen.

Ben zuinig op je gebit met Felix & Bellus

Ben zuinig op je gebit en ga niet zomaar in zee met de online aanbieders van aligners. Wil je meer informatie over aligners en professioneel advies? Vul aan de zijkant van deze pagina het terugbelverzoekformulier in en wij nemen contact met je op. Liever bellen of mailen? Mail naar info@felixenbellus.nl, bel of whatsapp naar: +31 643536236.

Heb je vragen?

Bel ons direct of laat hier je naam en telefoonnummer achteren wij bellen je zo snel mogelijk terug.

Deze mensen gingen je voor

5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
5/5
Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!
Vorige
Volgende

Lees wat onze patiënten ons vinden op GOOGLE reviews!

Let’s straighten it out babe

Heb je vragen of wil je een afspraak maken voor een kosteloos informatiegesprek? Bel ons direct of laat hier je naam en telefoonnummer achteren wij bellen je zo snel mogelijk terug.

Bel me terug

Heb je vragen of wil je een afspraak maken voor een kosteloos informatiegesprek? Bel ons direct of laat hier je naam en telefoonnummer achter en wij bellen je zo snel mogelijk terug.